Hajdúsági szála is volt a TEK által felszámolt kábítószerkereskedő hálózatnak

Rendőrség

A rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy tiszafüredi férfi rendszeresen értékesít különböző kábítószereket. Információ volt arra is, hogy a 36 éves férfi nem egyedül árusította a drogot, hanem több segítője is volt, akikkel közösen, különböző helyeken és más-más személyeknek adták el az anyagot. A nyomozók a férfit és társait összehangolt akcióban 2018. július 11-én a Terrorelhárítási Központ több műveleti egységével, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen tiszafüredi, budapesti, továbbá hajdúszováti helyszíneken fogták el.

Az eljárás során kiderült, hogy S. Lőrinc rendszeres haszonszerzés céljából Cs. Ferenc 38 éves nyírgyulaji, V. Rudolf 25 éves hajdúszováti, V.Gyula 25 éves budapesti, valamint M. Róbert 36 éves tiszafüredi társaival együtt, 2017. év októberétől elfogásáig, az ország több településén végzett kábítószer-kereskedelmi tevékenységet. A bűnszövetség irányítója S. Lőrinc volt, aki gondoskodott a társai által értékesített tiltott szerek beszerzéséről illetve az értékesítés részbeni megszervezéséről.

A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A rendőrök az eljárás során további 14 fogyasztót is gyanúsítottként hallgattak ki kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt.

A nyomozó hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.