Szonda, ittas vezetés

Felelőtlen ittas vezetőket szűrtek ki Debrecenben – volt, akinél felbontott italokat is találtak

Rendőrség

Feleslegesen kockáztattak, eljárás indul ellenük.

A Dóczy József utcán közlekedett egy férfi az általa vezetett személygépkocsival 2020. május 22-én 4 óra körül, amikor elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és letért az úttestről, felhajtott a járdára, majd egy betonpillérnek és egy parkoló gépkocsinak ütközött.  A balesetben nem sérült meg senki, de a rendőri intézkedés során kiderült, hogy a sofőr járművezetés előtt szeszes italt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és a gépkocsiban még felbontott italokat is találtak az egyenruhások.  A rendőrök a férfit előállították és vele szemben eljárást indítottak.

A járőrök aznap 23 óra körül Debrecenben, a Szabó Kálmán utcán közlekedtek, amikor észrevettek egy gépkocsit, amelynek bizonytalan volt az úttartása. A rendőrök megállították a gépkocsit és igazoltatták a sofőrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr ittasan ül a volán mögött, ezért őt elfogták és előállították.

Debrecenben, a Petőfi téren igazoltattak a rendőrök egy motorost 2020. május 23-án 1 óra körül. A járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indult vele szemben eljárás.

A rendőrök 2020. május 23-án 3 óra körül Debrecenben, az Antal József utcán intézkedtek egy járművezetővel szemben. Az igazoltatás során a sofőr felől erős alkohol szag áradt, és a rendőrök gyanúját az alkoholszonda pozitív értéke is megerősítette. A férfi úgy vezetett, hogy ittas volt. A járőrök ezért elfogták, előállították őt, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak vele szemben.