Kézi fúróval és kapával támadt a kőművesre az idős debreceni férfi – bíróság elé állítják

Rendőrség

A 74 éves férfinak súlyos testi sértés kísérlete miatt kell felelnie. A debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.


A rendőrségre 2019. október 5-én 8 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy két férfi összeverekedett egy debreceni családi háznál. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és szétválasztották a dulakodókat. Mint kiderült, a sértett kőműves munkálatokat végzett, amikor a 74 éves helyi lakossal szóváltásba keveredett. A vita egészen addig fajult, hogy a gyanúsított fejen vágta a sértettet egy kézi fúróval, majd egy kapát is a kezébe fogott és azzal is megütötte a vitapartnerét. A járőrök előállították a helyik lakost a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során beszerzett orvosszakértői vélemény alapján a sértett könnyű sérüléseket szenvedett a verekedésben, azonban ez is csak pusztán a szerencsének volt köszönhető, mivel az eszközök alkalmasak lettek volna súlyosabb sérülések okozására is.

A Debreceni Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja folytatott nyomozást. A nyomozók az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.