Trükkös tolvajok

Rendőrség

Lopás miatt folyt nyomozás egy 20 éves ságvári nő és két társa ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 20 éves ságvári, egy 28 éves mezőszentgyörgyi nő, valamint egy 21 éves mezőszentgyörgyi férfi ellen. A fiatalabb nő egy veszprémi lakásban találkozott ismerősével 2019. március 28-án délután. Elterelte a figyelmét, majd társa, a 21 éves férfi ezt kihasználva elvette az ismerős autójának indítókulcsát, és a gépkocsi kesztyűtartójából közel kétszázezer forint készpénzt lopott el. Amikor a sértett észlelte a bűncselekményt, feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők korábban Székesfehérváron károsítottak meg további négy embert ugyanezzel a módszerrel, és egy esetben a 28 éves mezőszentgyörgyi nő is a segítségükre volt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

police.hu