Életveszélyesen bántalmazta, mert nem vitte el bulizni

Ország Rendőrség

Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsít. V. Cs. gyanúsított és a sértett 2020. február 14-én közös helyen dolgoztak. A sértett a munkaidő végeztével, egy kisbusszal szállította haza a munkásokat, köztük a gyanúsítottat is, aki a sofőr melletti ülésen ült. A gyanúsított a délután folyamán szeszesitalt fogyasztott. Amikor Abony területén jártak a gyanúsított arra kérte a sértettet, hogy vigye át őket Szolnokra bulizni. A férfi ezt elutasította, ezért a gyanúsított kiabálni kezdett vele és elfordította a slusszkulcsot, amelynek következtében az autó megállt. Mindketten kiszálltak a kocsiból, majd a gyanúsított arcon rúgta a sértettet, aki ettől a földre esett és elvesztette az eszméletét.
A sértettet életveszélyes állapotban szállították kórházba, mivel a bántalmazás következtében koponyaalapi törést szenvedett.

Figyelemmel a gyanúsított előéletére – mivel jelen bűncselekményt próbaidő alatt követte el – fennáll a bűnismétlés veszélye, különösen azért, mert korábban is erőszakos cselekményt követett el.

A Budakörnyéki Járásbíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. március 17. napjáig.
A gyanúsított és a védője a döntés ellen fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

 

birosag.hu