Gyermeket rabolt ki egy férfi

Ország Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta egy jánoshalmi férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint 2020. február 10-én Jánoshalmán késsel fenyegetve rabolt ki egy gyermekkorú fiút és más bűncselekményeket is elkövetett.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. február 10-én, este, Jánoshalmán meglátott egy fiút, aki egy bolt előtt az édesanyját várta. A férfi elhatározta, hogy megszerzi a fiú kerékpárját, megfogta a bicikli csomagtartóját és megpróbálta elvenni. A gyermekkorú sértett ellenállt, ekkor a gyanúsított közölte vele, hogy kés van nála, közben a kést a sértett által is látható módon a kezében tartotta. Ekkor odaért a fiú anyja, aki a gyermekét féltve szólt, hogy adja oda a kerékpárt. A gyanúsított így megszerezte a kerékpárt és azzal a helyszínről elhajtott.

Ezen a napon a férfi a rablás előtt más bűncselekményeket is elkövetett. Zavart állapotban sétált az utcán, majd ismeretlen okból megragadott egy kerékpározó fiatalembert és lerántotta a földre. Ordítozni kezdett és a kezében lévő késsel fenyegetődzve a sértettet a földön leszorítva tartotta. Egyszer fenyegetően a sértett irányába szúrt, ekkor a fiatalembernek sikerült a fogásból kiszabadulni és elmenekült a helyszínről. Ezután a gyanúsított a sértett kerékpárját ellopta és ismeretlen helyre vitte.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit még február 20-án elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett rablás, garázdaság és kifosztás bűntette miatt. A rendőrök kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását is.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Ezen kívül a büntetett előéletű gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kiskunhalasi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. február 12-én az ügyészség indítványával egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése ellen senki sem fellebbezett.

 

police.hu