Rablótámadás Debrecenben – megvan a tettesek autója

Rendőrség

Egy pénzváltó alkalmazottait rabolta ki három személy a Fórum bevásárlóközpont parkolójában hétfő délelőtt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik 2019. október 7-én 9 óra 15 perc körül Debrecenben, az egyik bevásárlóközpont parkolójában megtámadták egy pénzváltó alkalmazottjait.

A három támadó megszerezte a sértetteknél lévő készpénzt, majd negyedik társukkal együtt egy kék színű Skoda Superb típusú gépkocsival elmenekültek.

A nyomozás adatai szerint az elkövetők német, illetve litván rendszámokat használtak a járművön, és azt a Damjanich utcai társasházak egyike előtt hagyták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri azokat, akik a képen látható gépkocsit felismerik, azzal vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkeznek, illetve azokat a magán és egyéb szállásadókat, akiknél három-négy, feltehetően külföldi férfi, Debrecenben, vagy annak környékén megszállt 2019. október 3. és október 7. között, jelentkezzenek személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20. szám), vagy tegyenek bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén!

A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.