Vádat emelnek az internetes csalóval szemben

Rendőrség

A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást azzal a 31 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint online felületeken hirdetett kitalált tárgyakat.

A Debreceni Rendőrkapitányság 16 rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy táborfalvai férfival szemben.

A rendőrségen egy férfi tett feljelentést 2017. május 8-án arról, hogy egy internetet hirdetett gépjárművet akart megvásárolni, azonban az előleg átutalását követően nem tudta elérni a hirdetőt. A nyomozás során beszerzett információk alapján a debreceni rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható táborfalvai férfit. A nyomozók elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra M. Ádámot, akit gyanúsítottként kihallgattak. A férfi részletes beismerő vallomást tett. A nyomozás adatai szerint a 31 éves táborfalvai lakos olyan tárgyakat – gépjárművet, lakókocsit, konyhaszekrényt, fűnyírót, porcelánkészletet – hirdetett az interneten, amelyekkel nem rendelkezett. A jóhiszemű vásárlók megállapodtak a gyanúsítottal az előleg összegében és átutalták a bankszámlájára, azonban ezután elérhetetlenné vált a férfi.

A debreceni nyomozók 2017. november 9-én befejezték az M. Ádámmal szemben folyatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Debreceni Járási Ügyészség részére.