Lánya és a családi ház felgyújtásával fenyegetőzött egy bihardancsházi férfi

Rendőrség

A vádlottnak közveszélyt okozó cselekménnyel megfenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt kell felelnie a Püspökladányi Járásbíróságon.

A vádlott, a volt felesége és a két közös gyermekük együtt élnek a közös használatú bihardancsházi családi házban.

2016. június 3-án délután a férfi és családtagjai között vita támadt, a vádlott a felnőttkorú lányával hangosan veszekedett. A feldühödött férfi a ház udvarán parkoló gépkocsijából kivette a benzinnel teli kannát, visszament a házba, ahol kb. 5 liter benzint szétlocsolt különböző helyiségekben, illetve szándékosan öntött a lánya ruházatára is.

Ezután a kannát feldobta a ház tetejére, miközben azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a lányát és a házat is.

A vádlott a nála lévő öngyújtót elővette, azt működtette, azonban a benzint nem lobbantotta be. Eközben a férfi fia megakadályozta a vádlottat a cselekmény folytatásában, az apa végül lehiggadt és az öngyújtót eltette.

A benzin párolgására, az elektromos berendezések működtetésére és a PB gázpalackokra tekintettel a házban robbanásveszélyes állapot jött létre, amely veszélyeztette a vádlott, és a családtagjai testi épségét, továbbá a lakókörnyezetben lévő anyagi javakat.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen közveszélyt okozó cselekménnyel megfenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.