Segítségnyújtás nélkül elhajtott

Rendőrség
A gyanú szerint az ismeretlen gépjármű vezetője a 4-es számú főúton szabálytalanul előzött, amelynek következtében egy szemből közlekedő személygépkocsi sofőrje az árokba hajtott és megsérült.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. október 9-én 19 óra 25 perc körül ismeretlen az általa vezetett személygépkocsival közlekedett a 4-es számú főúton Debrecen felől Kaba irányába. A 207. kilométerszelvényben a gépjárművezető egy vele azonos irányban közlekedő személygépkocsit előzött. Eközben szemből, Kaba felől szabályosan közlekedett egy Opel típusú gépkocsi, amelynek sofőrje úgy tudta elkerülni az ütközést az ismeretlen gépkocsival, hogy járművét jobbra kormányozta, fékezett és az árokba hajtott.

A baleset következtében az Opel típusú gépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. Az előzést végrehajtó jármű ismeretlen vezetője a helyszínről megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrség kéri, hogy a személygépkocsi vezetője, illetve aki az esemény szemtanúja volt, vagy azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi utca 4.), vagy telefonon tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.