Elfogták a trükkös pénztárcatolvajokat

Rendőrség
A hajdúszoboszlói rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a három fiúval szemben, akik a megalapozott gyanú szerint egy helyi parkban eltulajdonították a sértett pénztárcáját.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két 15 éves és egy 16 éves fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 4-én 22 óra körüli időben egy lengyel fiú barátjával Hajdúszoboszló, Szent István parkban tartózkodott, amikor a három fiatalember odalépett hozzájuk. A sértett és ismerőse figyelmét a két fiú elterelte, majd harmadik társuk a sértett földre letett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és irattal együtt onnan felvette és a nadrágzsebébe rejtette. A három fiatalkorú ezt követően a helyszínről elszaladt, majd a pénztárcát menekülés közben eldobták. Az esetről a fiú ismerőse telefonon bejelentést tett a rendőrség ügyeletére. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, majd a kapott személyleírások alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakosokat. A rendőrök a három fiatalembert otthonukban elfogták és a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A  terheltek a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.