Felkészülés a tanévkezdésre

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a helyi polgárőrség a szeptemberi iskolakezdéssel kapcsolatos bűnmegelőzési feladatokról tartottak közös megbeszélést Debrecenben.

A polgárőrség szeptemberi iskolakezdéssel kapcsolatos feladatait tekintették át azon a konzultáción, amelyen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Polgárőr Egyesület a Civis Városért munkatársai vettek részt 2015. augusztus 28-án Debrecenben.

A lakosság biztonságérzetének növelésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában a rendőrség kiemelt stratégiai partnere a polgárőrség. A felek közötti együttműködés szerves részét képezi a tájékoztatási és oktatási tevékenység. A konzultáción Dr. Juhász Zoltán r. alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője elsősorban az iskolakezdéssel kapcsolatos bűnmegelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet. Az alezredes ismertette a bűncselekmények elkerülése érdekében a polgárőrség lehetőségeit és teendőit, valamint azokat a jogsértéseket, amelyek leginkább jellemzőek a 18 év alatti korosztályra és elkövetési helyszínük gyakran az iskola és annak környéke. A polgárőrök írásos háttéranyagot is kaptak munkájuk elősegítése érdekében.