Éheztette a kutyáját egy hajdúszoboszló férfi

Rendőrség
Vádemelést javasolnak a hajdúszoboszlói rendőrök az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint éheztette kutyáját.

Egy helyi egyesület munkatársa 2015. március 24-én személyesen tett bejelentést a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlen egy Vénszőlőskert dűlői ingatlanon olyan körülmények között tart egy kutyát, amely az állat egészségét és életét veszélyezteti.

A bejelentést követően a rendőrök és a hatósági állatorvos a helyszínre mentek, ahol az orvos megállapította, hogy a kutyatartás körülményei kimerítik az állatkínzást, így a lesoványodott ebet a helyi állatvédő egyesület menhelyére szállították. A nyomozók azonosították az ingatlan és a kutya 61 éves tulajdonosát, akit elfogtak és előállítottak a városi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Á. József ellen az állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.