Kabán Kovács Kati, Nyírábrányban Nótár Mary és a Bikini, Ebesen Tolvai Reniék eredtek uniós pénzből a hajdú hagyományok nyomába

Kultúra Party Zone

Különleges fellépővel támogatta a kabai szüreti napot szeptember 9-én, szombaton a megyei önkormányzat – számolt be honlapján a szervezet. A XVIII. Kabai Szüreti Felvonulás és Bál ébresztő tárogatómuzsikával indult, a szüreti felvonulás után pedig a sportpályán folytatódtak a programok, melyek között minden korosztály megtalálta a neki legmegfelelőbb elfoglaltságot. Számos helyi fellépőt is láthatott a közönség, az est fénypontja pedig a vármegyei önkormányzat jóvoltából az ingyenes Kovács Kati-koncert volt. Az estet szüreti bál zárta.

Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke könyvcsomaggal érkezett, mely a szervezet által megjelentetett kiadványokat tartalmazta – olvasható a beszámolóban.

Családi napok megyeszerte

Szeptember 9-én Újtikoson a XV. Tésztafesztivált támogatta számos gyerekprogrammal, valamint a Konyha Zenekar koncertjével a megye önkormányzata. Ebesen Tolvai Reni, Kállay-Saunders András és Cserpes Laura lépett színpadra, Nyírábrányban pedig a Tök-Jó Dinnyefesztiválra vitt három fellépőt a szervezet, ennek köszönhetően Nótár Mary, Herceg, valamint a Bikini fokozta a hangulatot. Az ingyenes programok “A hajdú hagyományok nyomában” program keretében valósultak meg.

Minden helyszínre könyvcsomag-ajándékot is vitt Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata, mely a szervezet által megjelentetett Hajdú-Bihar vármegye képekben, valamint a Pásztortüzek a Hortobágyon című kiadványt tartalmazta. A rendezvényeken Pajna Zoltán elnök is üdvözölte az érdeklődőket.

A programok az Európai Unió által finanszírozott “A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretein belül valósultak meg.