Magyarország Szépe Miss World Hungary győztes

Hacsi Boglárka lett Magyarország Szépe

Ország Party Zone

Vasárnap este a Duna műsorán választották ki Magyarország legszebb lányát, aki egy évig viselheti majd a Miss World Hungary címet, és ezzel lehetőséget kapott arra, hogy az országot képviselje a nemzetközi finálén. Az első helyezett Hacsi Boglárka lett lett.

2023-ban újra nagyszabású gálaműsorban választották meg Magyarország Szépét. A show számos újítással tért vissza a Duna képernyőjére. A győztes versenyző a Miss World Hungary cím birtokosa lett egy éven át, képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn, és idén először jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lett.

A verseny győztese Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy Szabó Orsolya, a második udvarhölgy Novák Zafír Bella lett. Rajtuk kívül még Koncz Patrícia és Csasztvan Lilla jutott a legjobb öt közé. A közönségdíjat Hegyi Zsanett kapta.

A versenyzők négyszer léptek színpadra az est folyamán. Elsőként sport öltözékben vonultak fel, majd estélyi ruhában, és nemzeti viseletben is megmutatták magukat. Végül a negyedik, úgynevezett kreatív tourban magyar tervezők kreációit viselték a versenyzők.

A felkészítés során több úgynevezett alversenyen kellett teljesíteniük a versenyzőknek, a külsőségek mellett a hölgyek tudását, tehetségét is értékelte a zsűri. A Miss Fashion alversenyen Szabó Orsolya, a Miss Sporton Koncz Patrícia, a Miss Natural Beautyn döntetlennel Koncz Patrícia és Szabó Orsolya, a Miss Talentben Novák Zafír Bella bizonyult a legjobbnak.

A zsűritagok – mások mellett Rogán Cecília és Sarka Kata versenyigazgatók, valamint Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kreatív igazgatója – szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző, Hacsi Boglárka nyerte el egy évre a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a nemzetközi döntőben.

Fotók: Vasvári Tamás – MTI