Magyar Péter és Rost Andrea Azahriah-koncerten

Magyar Péter tisztázta, hogy elmegy-e a köztévés vitára, Azahriah-koncerte vitte Rost Andreát, és megszólalt a tatabányai balhéról is

Ország

Erőszakkal vádolja Magyar Péter szimpatizánsait a tatabányai Turul étterem tulajdonosa. Boczonádi János a kormánypárti Patriótának azt nyilatkozta, hogy a kampányrendezvény után Magyar és a szimpatizánsai körbevették a kávézót, és többen elkezdték ütni a kávézó egyik üvegfalát, amely meg is repedt.

Arról is beszélt, hogy a személyzet több tagja félt, lincshangulat volt, továbbá, hogy az interneten is megindult  a hely lejáratása. Fontolgatja, hogy feljelentést tesz hitelrontásért (hogy ki ellen, azt nem mondta).

„A propaganda által a tatabányai Turul Kávézó és Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kultúrált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett”

– írta Facebook-oldalán Magyar Péter.

ATV-s interjú, majd Azahriah-koncert

Magyar Péter vasárnap este interjút adott az ATV-nek, amelyből megtudhattuk, elmegy a köztévés vitára. Hozzátette: hiába szabták meg, hogy miről beszélhet a rendelkezésére álló nyolc percben, ő arról fog beszélni, ami szerinte a magyar emberek problémája.

Úgy véli, a Fidesz a főpolgármester-választáson Szentkirályi Alexandrát vissza fogja léptetni Vitézy Dávid javára.

Hogy kap-e még infókat a Karmelitából, arra így felelt:

“Nincsenek nekem ott haverjaim már, de olyan emberrel például vagyok kapcsolatban, aki közvetlen a miniszterelnök környezetében volt még egy éve, és nagyon drukkol nekünk.”

Olvasói kérdésekre is válaszolt, lássuk a legérdekesebbeket

Bevezetné-e az eurót?

Van nagyon sok előnye és van hátránya is. Én azt hiszem, hogy mindenképpen kellene egy határidő, ameddig be fogjuk vezetni. Persze most sem tudjuk betartani a maastrichti kritériumokat, ami az előszobája lenne egyébként az euró bevezetésnek, de legalább egy ilyen sorvezető kellene határidőkre. Ne úgy legyünk, mint a svéd NATO-csatlakozással, hogy mi vagyunk az utolsók, akik majd egyszer bevezetik. Szerintem több haszna van, mint hátránya.

Hogyan lehetne megszüntetni a veszélyhelyzeti rendeleti kormányzást?

Úgy, hogy visszavonja a 133 bátor ember. Nem tudom, hogy tudják-e a tévénézők, hogy három országban van most háborús veszélyhelyzet, Ukrajnában, Oroszországban és Magyarországon. Vissza kell vonni, mi kívülről jelenleg nem tudjuk.

Szükséges-e az áfacsökkentés?

Azt javaslom Orbán Viktornak, hogy menjen ki Lengyelországba. Régen ott még szeretettel fogadták, most már vannak kétségeim. Menjen be egy élelmiszerboltba, Lengyelországban az összes alapvető élelmiszer áfakulcsa nulla, azaz nulla százalék. Az élelmiszerek többsége 30-40 százalékkal olcsóbb, mint nálunk, és ott jóval magasabbak az átlagfizetések. A Tisza Párt legalább az egészséges élelmiszerek, a zöldség, a gyümölcs és a maradék nagyon sok egészséges élelmiszer áfáját levinné a minimumra. Ha az 5 százalék, amit megenged az Unió nálunk, akkor 5 százalék, ha nulla, akkor nulla. A 27 százalékos áfát nem hiszem, hogy lehet most csökkenteni, hogy a magyar költségvetés olyan állapotban van.

Engedélyezné-e a jogilag szabályozott eutanáziát?

Én meglátogattam Karsai Dánielt már több mint két hónapja, és akkor még nem volt ennyire rossz állapotban, mint ahogy most van, és innen is kitartást kívánok neki, és ha lehet, jobbulást. Ez egy olyan társadalmi kérdés, amiről vitatkozni kell. Végre egy olyan országban kell élni, ahol lehet ilyen fontos kérdésekről eszmét cserélni. Ez egy jogi, etikai, erkölcsi, orvosi kérdés. Ezt nem nekem kell eldönteni, ezt a magyar társadalomnak kell végül egy népszavazással eldönteni, de előre egy társadalmi vitát kell folytatni, pont ilyen kérdésekről. Ezermillió ilyen kérdés van, amiről nem beszélünk.

Magyar Péter az interjú után Azahriah-koncertjéről küldött közös fotót Rost Andreával, aki Magyar debreceni rendezvényén alkotott emlékezeteset: