Varga Judit frizbi hajdú péter

Varga Judit kétszer is majdnem elsírta magát a Frizbiben, csak épp a lényegről nem beszéltek

Ország

Közel kétórás interjút adott Varga Judit egykori igazságügyi miniszter Hajdú Péternek a Frizbi TV-ben. “Hallgattassék meg a másik fél is” – ez volt a beszélgetés mottója.

„Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, hogy a házastársa őt egy hangfelvétellel folyamatosan zsarolja. A helyzet szörnyen megalázó számomra, nem kívántam a magánéletem borzalmait a nyilvánosság elé tárni”

– mondta el Varga Judit.

„Folyamatosan azzal próbált sakkban tartani, hogy az autóm elé állt, hogy kukákat borogatott az autó elé, hogy beült a kocsim hátsó ülésére, amivel el akartam hajtani, hogy elvette a táskámat, hogy bezárt egy szobába”

– mesélte.

Pedig nem így indult a kapcsolatuk. Mint elmesélte, a veszekedések, a problémák már sokkal korábban kezdődtek náluk, nem is akármilyen mértékben.

Varga Judit “politikai hisztinek” nevezte a nők elleni erőszak megállításáról szóló Isztambuli Egyezményt

“Volt egy nagyon furcsa, 16 éven át felépülő lelki bántalmazás. Ha most lennék 24 éves, mint amikor megismertem, a közelébe sem mennék. Akkor elbűvölő volt, mint ahogy most is a színpadon viselkedik. Megnyerő külső, jó beszéd, Petőfi-idézetek, lánglelkűség. Múzeumba jártunk, tüntettünk Gyurcsány ellen, szerelmes verseket, idézeteket írt nekem. De már akkor is feltűnt, hogy kedvesen, örömmel nevetni ritkán láttam, kárörvendően, gúnyosan nevetni inkább. De nem tudtam felfedezni ezekből a jelekből a lelketlenséget. Aztán jöttek az első jelek, amikor például azt mondta nekem, hogy olyan egyszerű vagyok, mint egy ecseri fakocka, de ekkor még azt gondoltam, hogy a családunk szeretete megváltoztatja majd. Nem így történt…

Az első gyerekünk megszületése volt az első nagy tőrdöfés a szívembe. Hazavittük a kisbabát, én pedig folyamatosan járkáltam be hozzá a gyerekszobába, és lelkendezve beszéltem hozzá. Erre az volt a reakciója: nem tudsz összerakni egy magyar mondatot, nem jártál nyelvtanórára? Meg amikor mondtam neki, hogy megajándékoztam őt egy gyerekkel, akkor azt válaszolta, hogy ez csak egy egyszerű biológiai folyamat. Sírva fakadtam ezektől a mondatoktól, mire annyit mondott: sírjál csak, majd elmegy a tejed… Amikor édesanyámmal telefonáltam, mindig kommentálta a háttérben, hogy milyen proli témákról beszélünk, milyen debil anyám van.”

Varga Judit kétszer is mintha a könnyeivel küszködne (1:11:10 és 1:40:10 körül)

Aztán egyre rosszabb, félelmetes lett számára minden. Hajdú Péter megkérdezte, hogy mitől félt.

„Attól, hogy nem fogja abbahagyni ezt az abúzust. A Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban”

– jelentette ki.

Amikor visszament hozzá 2021 májusában és ismét beindult a terror, akkor elmondta neki szinte kéthetente, hogy:

„Péter, nagyon kérlek, hogy változz meg, mert ha én egyszer leváglak a lelkemről, akkor én már soha többet nem akarlak se téged, se magamat, se senkit megmenteni, én akkor már csak élni akarok, szabadon, és nem fog érdekelni, hogy mivel zsarolsz, mivel fenyegetsz. Nagyon sok kegyetlenségnek kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy belássam hogy ez nem egy jó házasság”

– összegezte az elmúlt éveket Varga Judit. 

Az interjúban elhangzott, hogy sem a kormány, sem a Fidesz részéről nem hangzott el utasítás arra vonatkozóan, hogy miként kezelje a magánéletét.

Varga Judit hozzátette:

„Én szerettem ezt az embert.”

Hozzátette: sokáig a gyerekek szeretetébe menekült, de be kellett látnia, ez nem elég.  A családi összetartozás érdekében  is vállalta az államtitkári posztot Brüsszel után.

Varga Judit, aki kétszer szinte elsírta magát az interjú alatt, nem kapott kérdést a hangfelvétel tartalmával kapcsolatban, továbbá Hajdú Péter a Varga által is aláírt K. Endre kegyelmi ügyét sem hozta szóba.