Magyar Péter felvétele

Magyar Péter felvétele: elárulta, mit hallhatunk rajta

Ország

Ígéretéhez hűen közzétett egy beszélgetést a Facebook-oldalán Magyar Péter. A kormányváltásban reménykedők körében igencsak népszerű figurát Gulyás Balázs kérdezte.

Magyar a kedd reggel 9 órától hallható felvételről azt árulta el, hogy egy családi (magán-) beszélgetés szerepel rajta feleségével, Varga Judittal. Állítása szerint Varga azt mondja a kormányra, hogy “ez egy maffia”, és nem lehet belőle kiszállni. Úgy véli, Rogán Antalra nézve is terhelő állítások hangzanak el.

Konzultált büntetőjogászokkal, akik azt mondták, volt feleségének nem árthat a felvétel nyilvánosságra hozatalával, mert nem árt vele a társadalomnak. Sőt közérdek, hogy ezt mindenki hallja.

Magyar Péter a Gyurcsány-féle őszödi beszédhez hasonlítja a felvételen elhangzottakat, és párhuzamba is állítja a két kormányt a következményekkel (Gyurcsány ugye csak bő két évvel később mondott le) kapcsolatban.

Magyar a felvétel nyilvánosságra hozása után nem várja, hogy a kormány veszi a kalapját, de az ügyészség elé akár tüntetés is szerveződhet. Azt reméli, hogy sokaknak felnyílik a szeme, és elindul egy megtisztulási folyamat.