Magyar Péter

Kormányzati össztűz Magyar Péterre: barátja sírján ugrálna, féltékeny a volt felesége sikereire, nincsenek bizonyítékai

Ország

Igyekszik menteni a menthetőt a kormány és az általa, közpénzből vezérelt és működtetett sajtóbirodalom, miután Magyar Péter már a Központi Nyomozó Ügyészségnél is megfordult. Magyart tanúként idézték be,

Meghallgatása után Magyar Péter azt mondta, hangfelvételekkel tudja igazolni, hogy Rogán Antal tudott a Schadl-ügyről, és ő vagy az emberei manipulálták az ügy iratait.

Az ügyészség így reagált Magyar állításaira:

“Mivel Magyar Péter azt állította, hogy nem tudta, milyen ügyben idézték, de rendelkezik bizonyítékokkal, erre tekintettel az ügyészség egy későbbi időpontra újra megidézte őt tanúként azzal, hogy ezen bizonyítékokat hozza magával. Ezek birtokában lehet majd értékelni a Magyar Péter által elmondottakat”.

A vádhatóság a közleményében képtelen állításnak nevezte, hogy bizonyítékot tartott volna vissza, vagy hogy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg. Állítják, hogy az iratok kezelése során minden szempontból a törvényeknek megfelelően jártak el. Azt is hozzátették, hogy az eljárásban minden olyan személy vádlottként szerepel, akivel szemben vádemelésre alkalmas módon bizonyítani lehetett bűncselekmény elkövetését.

Hadházy Ákos kételkedik Magyar Péter hitelességében

“Barátja sírja felett ugrálna”

A Mandiner állítása szerint Varga Judit egyik neve elhallgatását kérő volt kollégájától azt tudta meg, hogy a volt miniszter exférje “nehezen viseli, hogy a felesége többre vitte, mint ő, ráadásul a pár házassága is meglehetősen viharos, nem viselkedik szépen a feleségével”.

“Pétert úgy írták le nekem, hogyha meghalna egy barátja, csak azért menne el a temetésére, hogy a sír felett ugráljon, és válogatott szidalmakkal becsmérelje az elhunytat, amiért idő előtt halt meg és nem járta ki neki, amit kért”

– fogalmazott az állítólagos névtelen forrás.

Az informátor állítólag arról is beszélt, hogy Magyar folyamatosan Varga Judit érdemeit próbálta kisebbíteni, és úgy beállítani, hogy mindent, karrierjét általában is neki köszönheti, nem pedig saját tehetségének és rátermettségének.

“Rogán Antal nem ismeri Schadl Györgyöt”

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL megkeresésére azt írta, hogy Magyar Péter állításai alaptalanok.

„Minden, amit mond, üres szóbeszéd. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (Rogán Antal – a szerk.) már az Országgyűlésben Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha” – írták.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke az ügyre reagálva egy mondatot közölt:

Egy számomra ismeretlen személy ámokfutásával kapcsolatban nincs mondanivalóm.

Ügyvédje, Morvai Attila azt is hozzátette, hogy az ügyben semmilyen bizonyíték manipulálására utaló jelet nem tapasztaltak.

Magyar Péter: “Rogán Antalnak üzenem, hogy izzítsa az egyik magángépét és mielőbb keressen olyan országot, ahonnan nincs kiadatás”

Kocsis Máté: Magyar Péter “bosszút akar állni”, “üres locsogás, fecsegés…”

“Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – közölte Kocsis Máté az ATV megkeresésére.

“A történtekért a kormányt és annak egyes tagjait okolja, ezért vádaskodik, de amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása”

– fogalmazott a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Magyar Péter mindenesetre elégedetten konstatálta, hogy minden irányból támadják: