Kínai rendőrök Magyarországon

Kínai rendőrök Magyarországon: a Belügyminisztérium elismerte

Ország

Tényleg jönnek kínai rendőrök Magyarországra, Orbán Viktor szerint ezzel nyilván nem sérül az ország szuverenitása. No és ha jönnek, akkor minden bizonnyal Debrecenben is lesz belőlük bőven, hiszen több ezer kínai munkavállaló érkezik a közeljövőben hazánkba.

Magyarországon a jövőben magyar és kínai rendőrök közösen láthatnak el járőrszolgálatot, ezzel is segítve a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet. Az együttműködési megállapodás célja a két ország idegenforgalmi területei biztonságának javítása a turisztikai csúcsidőszakokban, és általában a nagyobb tömegeket vonzó események alkalmával

– írta a Belügyminisztérium (BM) a Telexnek.

Az együttműködés nem egyedülálló, hiszen például magyar rendőrök támogatják a horvátokat a tengerparti turisztikai szezonban, és osztrák rendőrök is részt vesznek a Balatonnál végzett munkában. A résztvevő városokat, a rendőrök létszámát, a turisztikai csúcspontokat és helyszíneket a végrehajtó szervek alakítják ki a szolgálatszervezési szempontok figyelembevételével – tették hozzá.

“Kínai rendőrök ütnék a magyar embereket Debrecenben?” Válaszokat vár a Civil Fórum

Vannak, akik attól tartanak, hogy Kína a rendőrökkel Magyarországon is ellenőrizné az állampolgárait. Nem titok, hogy a Kínai Kommunista Párt világszerte kémkedik polgárai után – írja az Euronews.

Budapesten két ilyen rendőrségi szolgáltató központ működik: az egyik Józsefvárosban a másik Kőbányán. A Belügyminisztérium azt állítja, Magyarországon nem működnek kínai rendőrőrsök.