Magyar Péter Partizán-interjú

Rogán letiltotta volna a kórháznak szánt adományt, és a kárpátaljai menekülteknek nyújtott segítség miatt is kiakadt – Magyar Péter újabb kemény sztorijai

Ország

Újabb érdekes esetekről számolt be a Facebook-oldalán Magyar Péter, aki Novák Katalin és Varga Judit lemondását követően kezdett el kitálalni az Orbán-kormány viselt dolgairól.

Két történetet osztott meg:

1. 2020 márciusában a covid járvány legnehezebb napjaiban a családunkkal nyilvánosan felajánlottunk félmillió forintot a Szent László Kórház dolgozóit támogató alapítványnak. Azért tettük nyilvánosan, hogy minél több ember kövesse a példánkat, kifejezve az egészségügyi dolgozók felé a szolidaritásunkat. A kórház visszajelzése szerint jelentős adományokat kaptak ezt követően. Pár órának se kellett eltelnie és érkezett a telefon az eddig már sokszor felemlegetett személytől, hogy ezt hogy mertük megtenni, ez politikai öngyilkosság, mert ezzel azt üzenjük a közvéleménynek, hogy a kórházakban nincs elég forrás. Mert ugye van…
2. Az ukrán háború kitörésekor szintén felajánlottunk félmillió forintot az egyik segélyszervezetnek és befogadtunk egy kárpátaljai menekült családot a házunkban lévő üres lakásba. Itt is érkezett a telefon, hogy ezt hogy képzeljük előzetes egyeztetés nélkül. Majd egy óra múlva ismét csengett a telefon, hogy ha már így alakult, akkor elhoznák egy forgatócsoporttal miniszterelnök urat, hogy készítsenek egy FB videót arról, hogy elbeszélget a családdal. Amikor a családnak ezt jeleztem, egy óra sem telt el és összecsomagoltak, mondván, hogy nem akarnak videókon szerepelni és az otthon maradt családtagjaikat veszélyeztetni. Nagyon szégyelltem magam, hogy egyáltalán felvetettem a dolgot.
Magyar Péter állításait nehéz bizonyítani, kérdés, hogy reagál-e valamit a kormány. Már azon kívül, hogy az illetőt karaktergyilkolni próbálják.