Lukács László György Jobbik

Népszavazást kezdeményezett a Jobbik a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről

Ország

Elindul az aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy népszavazáson dönthessenek a magyarok a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről – jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, parlamenti frakcióvezetője.

A politikus elmondta: az általa indított, de pártja által is támogatott kezdeményezés tavaly “átverekedte magát az összes jogi buktatón”, azaz a bírósági szintet és az Alkotmánybíróságot is megjárta. Nemrég pedig arról kapott hivatalos tájékoztatást, hogy január 22-vel kezdődik az a 120 napos időszak, amelyben összegyűjtheti a referendum kiírásához szükséges 200 ezer támogatói aláírást.

Lukács László György jelezte: már megkeresett levélben mintegy 1200 szakmai szervezetet, hogy támogatásukat kérje kezdeményezéséhez, és már meg is kapott 50-60 kedvező reakciót; közlése szerint február közepén ezekhez a tömörülésekhez juttatják el az aláírásgyűjtő íveket, március elejétől köztéren gyűjtik az aláírásokat.

Hozzátette: az önkormányzati és az európai parlamenti választás kampányának idején le kell állniuk ugyan akciójukkal, de június-július fordulójára szeretnék összegyűjteni a szükséges számú szignót.

A Jobbik politikusa “bosszantó és felesleges ötezer forintos lehúzásnak” nevezte a kötelező kamarai hozzájárulást, mondván, befizetésükért semmilyen támogatást vagy segítséget nem kapnak a vállalkozók. Célként azt említette, hogy jövőre már ne kelljen a vállalkozóknak befizetniük ezt az összeget.

(MTI)