Csala Tibor kiskunhalasi tanár halála

Tragédia a szalagtűzőn: összeesett és meghalt az iskola szeretett tanára

Ország

Rosszul lett egy tanár a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavató ünnepségén – tudta meg a baon.hu.

A kiérkező mentők hosszú időn keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, de nem tudták megmenteni.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium az alábbi közleményt juttatta el a lap szerkesztőségéhez:

Az intézmény szalagavató ünnepségén egyik Oktatónk fellépését követően rosszul lett. A kiérkező mentők hosszasan küzdöttek Kollégánk életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. Az iskola a nagy tisztelettel övezett tanárát saját halottjának tekinti.

Helyszíni információk szerint a szalagavatónak otthont adó Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokához egy másik mentőt is hívtak, mert egy diák is rosszul lett. Őt a kiérkező mentők a helyszíni ellátást követően a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Iskolája így búcsúzott az 57 éves  Csala Tibortól:

A Teremtő mintha kivételesen vasból gyúrt volna össze, s úgy lehelt beléd táncos lelket…
A vas ereje, a vas szilárdsága, s a vas hajlékonysága, a vas iparművészeti alapanyaga jellemezte életed, hivatásod és világlátásod!
Hegesztő szakemberként, szakképzőiskolai oktatóként az egyik kezedben az elektróda izzott, a másik kezed műszaki rajzot készített, s a szíved felett irón hegye mutatott: Mester vagy! S ahol van mester, ott van tanítvány, s van munkatárs is!
Búcsúznak a tanítványaid, búcsúzunk mi, a kollégáid is!
A hagyományőrzés, a hagyományaink megélése, a magyar gasztronómia, a magyar népitánc, a jó foci, a jó magyar bor, a jó magyar család, a jó magyar közügy…elmondtad, eltáncoltad, megmutattad, s tettél a szebb világért: két kézzel, tollal, munkavédelmi bakanccsal és ünnepi rámás csizmával!
Tegnap kitáncoltál a halandó, földi világunkból.
Új, mennyei színpadon, új iskolai tanműhelyben találod most magad, s onnan látod a hűséges és hálás közösséged: ők visszanéznek rád…a sírástól megfáradt szeretteid, s a fájdalmas ürességet érző tanítványaid és munkatársaid!”
Tibor, Isten Veled!