Mészáros Lőrinc tihanyi birtoka

Saját körforgalom és ízléstelen szobrok: hamarosan elkészül Mészárosék tihanyi birtoka

Ország

Hamarosan elkészül a Mészáros család tihanyi rezidenciája írja a 444.hu. A portál munkatársa fotókat is készített az adófizetői forintokból épített birtokról.

Az óvári dombon fekvő, 5484 négyzetméteres ingatlant idén februárban kaparintották meg teljes egészében Mészárosék, miután több részletben megvették Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökének tulajdonrészét –

Ifjabb Mészáros Lőrincé a telek 3/5-e, a fennmaradó 2/5 az Ekho magántőkealapé, ami szintén Mészáros Lőrinchez köthető.

A hivatalosan „rét és gazdasági épület” besorolású ingatlan felújítása és bővítése 2022-ben kezdődött meg. A friss felvételeken három épület, medence, saját körforgalom (közepén szökőkúttal és két agárszoborral), mesterséges patak és sziklakert is látható.

Tavaly nyáron telekalakítási eljárást indítottak, hogy a rét és gazdasági épület helyett megfelelő besorolást kapjon az ingatlan, de ehhez akkor még nem járult hozzá a kormányhivatal.

Idősebb Mészáros Lőrinc feleségével közösen 525 millió forintért vásárolt egy hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből álló területet az óvári dombon 2020-ban szintén Eppel Jánostól. De Mészáros már 2013-ban is vett itt nyaralót, négy évvel később pedig két tihanyi borászatot is szerzett magának.

Tihany legszebb utcáiban egyre több, mezőgazdasági épületnek álcázott villa épül, hírhedt tulajdonosokkal. Az „új tihanyiak között” felbukkan a Mészáros, Rogán, Matolcsy család neve, a beruházók között ott van Csányi, Garancsi, Hernádi is.