Pesty László tusványos Lölő jelenség?

A Fidesz-közeli dokumentumfilmes lopásnak nevezte Mészáros Lőrincék lopásait, majd furcsán magyarázta bizonyítványát

Ország

Bayer Zsolt publicistával vitatta meg Tusványoson Pesty László dokumentumfilm-rendező a nyugati világ és a melegek “bűneit”, de a filmes váratlanul elszólta magát – hallható a 444.hu helyszíni felvételén.

Pesty László a beszélgetés egy pontján úgy fogalmazott,

“az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon, a Lölő-klán, a Biden-klán, a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem mind a kettő.”

Majd amikor a riporter megkérdezte tőle, hogy mire gondolt pontosan, azt mondta, hogy Joe Biden amerikai elnökről beszélt, és arra utalt, hogy az ő tevékenysége káros a Demokrata Pártnak. Pesty László azt is hozzátette, nem tudja pontosan, kikre vonatkozik a „Lölő” elnevezés Magyarországon, de úgy véli, hogy az bármilyen olyan jelenséget jelölhet, ami károsítja a magyar konzervativizmust.

A riporter segített neki annyival, hogy Mészáros Lőrincet nevezik így, erre Pesty László azt felelte, hogy ő azt hitte, Szíjj Lászlót.

“Az a baj, hogy én egy csökkent értelmű medvebocs vagyok, összevissza beszél az ember, összetéveszti Szíjj Lászlót Micimackóval, vagy esetleg a Fülessel, mondtam, amit mondtam, aki érti, érti, aki meg nem érti … az érti.”

– fogalmazott Pesty László, aki elmondása szerint már harmincöt éve támogatja a Fideszt, és sosem fogja elárulni a pártot. Majd azt tanácsolta a fideszeseknek, hogy fontolják meg az “érted haragszom, nem ellened” idézetet.