Frissítsd fel ruhatárad – divatslágerek idén

Ország

Az idei szezon igen sokféle trendet hozott magával. Rengeteg retró darab került vissza a választékba, amelyeket remekül tudunk kombinálni a mai modern stílusokkal. A következőekben bemutatunk pár olyan trendet, amit érdemes alaposabban szemügyre vennünk a nyárra.

Szaggatott farmerek

A szaggatott farmerek divatjának aranykora a nyolcvanas-kilencvenes években ért a csúcsára. Ekkoriban viszont egyfajta szubkulturális szokásként szaggatták meg a fiatalok a nadrágjaikat, amelynek előzményei a különféle punk és rock zenei csoportok szokásában keresendő. Ez hamar átterjedt egyébként szinte mindenféle szubkultúrára, és hazánkban is igazán nagy divat volt a farmereket a legkreatívabban koptatni, szakítani és persze egyedivé tenni. Akkoriban ugyanis csak úgy nem lehetett kapni ilyen farmert, ezért mindenki házilag oldotta meg magának. Aztán eltelt pár évtized és a klasszikus szubkulturális lázadásból is kitörlődni látszott a szaggatott farmerek mániája. Egy ideig szinte sehol sem láthattuk az ilyen darabokat, egészen mostanáig. Manapság a szaggatott farmereket célzottan szaggatva kínálják a legnagyobb márkák, és milyen jól is teszik! A szaggatott farmer ugyanis nem csak polgárpukkasztásra kiváló, de egy remek nyári ruhadarab is egyben. Mivel a comb és a térd résznél gyakorlatilag lukak találhatóak, ezért remekül szellőzik és ad mindenféle szetthez egyfajta vagány, punkos beütést. Jól mutat inghez és bármilyen felsőhöz. Hölgyeknél még bikinifelsővel is nyugodtan viselhető a vízparton. Remekül mutat ez a hanyag lázadás sokféle urban stílushoz és igen kreatívan viselhető.

Farmerruhák és farmerszoknyák

A farmerkabátok mellett a farmerruhák és szoknyák is visszatértek a divat élvonalába. A farmerszoknyák eddig sem voltak a köztudatból mellőzve, viszont a farmer ruhákkal már más volt a helyzet. Idén azonban igazi trendnek számít egy csinos nyári farmerruha akár mini, akár klasszikus fazonban. Viseljük sneakerrel vagy magassarkúval, ősszel pedig egy csinos bokacsizma kombinációjában. Kiválóan mutat espadrilleshez és persze balerinához is – a saját ízlésünk szabja meg, mivel kombináljuk. A farmerruhában egyébként pont az a jó, hogy sportos és az elegánsabb stílushoz is remekül passzol. Többféle módon kombinálható ezért, ráadásul a merevebb tartás miatt attól sem kell tartani, hogy az erősebb szél felfújja a ruha alját.

Oversize felsők

Bizonyára mindenki emlékszik a nyolcvanas évek kinyúlt, extra nagy felsőire és a vállakat szabadon hagyó pulcsikra, na meg pólókra. Ez a trend most teljesen újjáéledt. Csinos és vagány összeállításokat alakíthatunk ki általuk már úgy is, ha csupán egy leggingset viselünk velük. A bő felsők ráadásul rendkívül kényelmesek és még a legnagyobb melegben is jól szellőznek, hiszen nem tapadnak ránk. Érdemes ebből a stílusból oversize inget is beújítani. Remek kiegészítő ugyanis bármelyik nyárestén farmernadrághoz és tophoz kombinálva, valamint ruhához is viselhetjük amolyan blézer helyettesítőnek.

Mom és baggy – öltözz retróba

A bő farmerek időszaka szintén a retró időkből tért vissza hozzánk. Ezeket a farmereket pedig remekül lehet viselni a sportosabb, lazább stílus kialakítására. A mom, azaz magas derekú és V alakban bővülő farmert nálunk még répaszárú nadrágnak is nevezték. A száránál feltűrve akár tophoz, akár szimpla felsőhöz viselve tökéletes outfitet alkothatunk vele. Ráadásul a nagy zsebeiknek köszönhetően még a kisebb pénztárcák és a mobil is kényelmesen elfér bennük – persze csak olyan alkalmakkor, ahol nem kell tartani a tolvajoktól. (x)