Semjén Zsolt

Semjén Zsolt: ami jó az egyháznak, az jó az országnak

Ország

Szent István-i tanulság, hogy ami jó az egyháznak, az jó az országnak, és ez fordítva is igaz – mondta Semjén Zsolt szombaton Dombóváron.

A miniszterelnök-helyettes a település várossá avatásának 53. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hozzátette: értékeli azt, hogy a dombóvári önkormányzat kiválóan együttműködik az egyházakkal, a nemzetiségekkel.

“Nem az elkülönülés, az egyházzal való szemben állás a járható út, az egyház és az önkormányzat együttműködése minden itt élő javát szolgálja”

– tette hozzá.

Kijelentette, egy település akkor tud fejlődni, ha “minél jobb kapcsolata van a vármegyével, és a kormánnyal is szót tud érteni” a fejlesztések érdekében.

Semjén Zsolt közölte, Dombóvár büszke lehet múltjára, jelenére és az évforduló alkalmából díjazottakra egyaránt.

Megjegyezte, a város pénzügyi stabilitása elismerésre méltó. Kiemelte, hogy sok beruházás zajlott és zajlik a város óvodáiban, iskoláiban, orvosi rendelőben, a mentőállomáson, a sportközpontban. A település épül, gazdagszik, és kiváló tervei vannak – fűzte hozzá.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy 2023 a beruházások éve lesz Dombóváron. Tavasszal kezdődik a Szabadság utcai orvosi rendelő, a volt zeneiskolai épület és a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása. A Jézus Szíve templom felújítása már zajlik, az új, katolikus óvoda építését áprilisban kezdik el. Az elhanyagolt utak felújítására nagy összegű támogatások érkeznek Dombóvárra – tette hozzá.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, a következő négy évben hétmilliárd forintnyi forrás érkezik Dombóvárra.

A Tinódi Házban rendezett évfordulós ünnepségen díszpolgári címet adtak át, és kitüntetésekkel ismertek el fiatal tehetségeket, valamint a gazdaság szereplőit.

(MTI)