Hadházy Ákos kordonbontás

Hadházy Ákos és a Momentum ismét lebontotta a kordont Orbán Viktor hivatala előtt

Ország

Két hét után újra eltávolították a Karmelita kolostort – Orbán Viktor munkahelyét – védő, mondvacsinált okokból felhúzott kordont – derül ki a Momentum élő közvetítéséből.

Az ellenzéki párt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel akciózik szerda délelőtt.

Az RTL tudósítása szerint a rendőrök felvették Hadházy adatait, és közölték, hogy feljelentik őt a gyülekezési jog megsértése miatt. Azért csak az ő adatait, mert ő a szervező.

Hadházy erre azt mondta, hogy ez nem gyülekezés, hanem országgyűlési képviselőként tiltakoznak „az évi ötvenmilliárd forintból terjesztett kormányzati propaganda ellen”. Ha kell, akkor lemond a mentelmi jogáról, és áll az eljárás elébe – tette hozzá. A kordon azóta is a földön hever, az akció résztvevői rajta ülnek.

Letépték a rendőrök az ellenzék falragaszait, a kordonokat is gyorsan visszaépítették Orbán Viktor munkahelye köré

Ha visszaépítik a kordont, mi lebontjuk megint!

A Karmelita körüli kordon továbbra is a szabad, tisztességes választások lehetőségét megszüntető, a demokráciát leépítő hatalom szimbóluma. A hazugság és cinizmus szimbóluma, ami fizikailag és szimbolikusan is a propagandagépezet központját, Rogán irodáját védi.
Mi, akik ma ezt a kordon ismét lebontottuk, tudjuk, hogy tettünk csak szimbolikus, de ezzel üzenünk a hatalomnak és üzenünk saját választóinknak is. Azt üzenjük, hogy nem fogadjuk el a hatalom mocskos játékszabályait és mindent meg fogunk tenni a propaganda legyőzéséért, azért, hogy a következő választás már valódi, tisztességes választás legyen. Tudjuk: ha első alkalommal nem reagál a hatalom, akkor nem az a jó válasz, hogy legközelebb nem csinálunk semmit. Tudjuk azt is, hogy ezt csak honfitársaink tömegei tudják kikényszeríteni, és ki is fogják kényszeríteni!

Az első alkalommal hétpontos követelést ragasztottunk ki a Miniszterelnökség ajtajára, ebből ma az első és legfontosabb követelésre, a sajtószabadság visszaállítására és a propaganda betiltására hívjuk fel a figyelmet. Addig nem beszélhetünk szabad, valódi választásokról, amíg az állami médiának nem lesz új, konszenzusos vezetője, és nem tiltják be az évi legalább 50 milliárdból fizetett kormányzati hirdetéseket

üzente Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A Karmelita előtti Színház utca két végét 2021 novembere végén kordonozták el arra hivatkozva, hogy az az Orbán hivatalával szemközti Honvéd Főparancsnokság újjáépítésének felvonulási területe.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos