Új kultúráért felelős államtitkára van Magyarországnak

Ország

Závogyán Magdolnát nevezte ki kultúráért felelős államtitkárrá Novák Katalin köztársasági elnök, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára február 1-jei hatállyal – tette közzé a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya szerdán. Závogyán Magdolna Hoppál Pétert váltja a poszton. Hoppál a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosaként folytatja a munkát. 

A közlemény szerint Závogyán Magdolna 2012 előtt hat évig felelt a Békés Megyei Önkormányzat megyei fenntartású kulturális intézményeinek szakmai felügyeletéért, koordinációjáért és a megyei ágazati stratégiák kidolgozásáért. 2012 és 2015 között a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója volt, majd 2018-tól ügyvezetőként irányította az intézményt.

Závogyán Magdolna Hoppál Pétert váltja kultúráért felelős államtitkárként.

2015 és 2018 között Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szakterületért felelős helyettes államtitkára volt, a 2022-es tavaszi országgyűlési választásokat követően a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetői posztja mellett főtanácsadóként segítette a most leköszönő, kultúráért felelős államtitkár munkáját.

Helyettes államtitkárként közreműködött egyebek mellett a kulturális alapellátás program megvalósításában, valamint a Kulturális Közfoglalkoztatási Program megalkotásában. Tevékenységéért 2012-ben Bánffy Miklós-díjban részesült, 2019-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

Hoppál Péter február 1-től miniszteri biztosként folytatja a kulturális területen végzett kormányzati munkáját.

(MTI)

Fotó: Hoppál Péter, Facebook

Vakbélműtéten esett át Hoppál Péter államtitkár, először Istennek adott hálát