Buzinkay György DK

Átigazol a DK-ba a Momentum volt elnökségi tagja, mert “Orbán Viktort csak Dobrev Klárával lehet legyőzni”

Ország

A DK-ban folytatja politikai pályafutását Buzinkay György, a Momentum képviselője és korábbi elnökségi tagja – olvasható a politikus Facebook-bejegyzésében.

Buzinkay úgy fogalmaz,

“csak Dobrev Klárával lehet legyőzni Orbán Viktort, ezért csatlakozom a DK-hoz”.

Buzinkay György három pontban foglalja össze, miért döntött így:

1) A Momentum identitást vesztett, nem hiszek abban a jobbratolódásban, amerre a párt most tart. Meggyőződésem, hogy a Fidesz ellen csak balközépről, mérsékelt irányból, de hazánknak határozottan más jövőt kínálva lehet győzni. Nem hiszek a „böcsületes Fidesz” tézisben, hogy a kormányváltást egy nem korrupt Fidesszel, egy jobboldali párttal ki lehet harcolni. A Demokratikus Koalíció az a párt, aminek biztos identitása van születése óta. Egy európai, demokratikus, köztársasági Magyarország víziója, a balközép programja.

2) Április 3-án végérvényesen kiderült, hogy nem lehet sokpárti az ellenzék. Kell egy domináns balközép ellenzéki párt, amelyik diktálja a tempót, kijelöli az igazodási pontokat, adja a vezetőt. A magyar politikának mindig is ez volt a rendje, aki pedig ez ellen megy, bukásra van ítélve. Mára világossá vált számomra, hogy a Demokratikus Koalíció az a párt, amely képes vezetni az ellenzéket. Az egyedüli ilyen párt. Vagy a DK mögött sorakozunk fel, vagy örökké a Fidesz marad kormányon!

3) Mára egyértelműen kiemelkedett egy vezető az ellenzéki oldalon: Dobrev Klára. Meggyőződésem, hogy az ő tehetségével, felkészültségével, szervezeti hátterével lehet csak kormányt váltani. A következő választás lényegi kérdése ez lesz: Orbán Viktornak, vagy Dobrev Klárának fogják hívni a következő miniszterelnököt. Nem fog a semmiből jönni egy ellenzéki megváltó, aki legyőzi a mai kormányt. Ne verjük át újra magunkat, mert annak újabb Fidesz kétharmad lehet csak a vége! Aki kormányváltást akar, annak Dobrev Klára mögött kell felsorakoznia!

– olvasható Buzinkay bejegyzésében.

Nem Buzinkay György az első, akit a DK elszipkáz a Momentumból. Két hete a kecskeméti Bodrozsán Alexandra jelentette be, hogy Dobrevékkel folytatja, illetve korábban igazolt a párt MSZP-s polgármestereket, és Bősz Anett személyében frissen megválasztott liberális pártelnököt is.