Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő

Ujhelyi István kilép az MSZP-ből

Ország

10 623 nap után elbúcsúzik az MSZP-től Ujhelyi István, a párt EP-képviselője.

Közleményében azt írja, próbált “fakírként létezni a szilánkokon”, de egyszerűen nem megy tovább.

“Valami összeragaszthatatlanul eltört. Nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is”

– fogalmaz Facebook-posztjában Ujhelyi, majd így folytatja:

“Tagjainak és szavazóinak köszönhetem politikusi karrieremet, a mozgalomnak az örökké velünk maradó élményeimet. Mindezt soha nem fogom elfelejteni, hogyan is tehetném. Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől.”

Lehet, hogy nem is “Brüsszel” akadályozza a pedagógusok béremelését? Ujhelyi szerint hazudott a kormány

A politikus arra is kitér, hogy a lelkiismerete tiszta, úgy véli, rajta nem múlt a változtatás.

“Nem egy alkalommal próbáltam felrázni a pártközösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után már kíméletlen őszinteséggel vázoltam saját állapotunkat és vállaltam fel a Horn Gyula cölöpjeire építkező újjászületés rizikós, de – ma is állítom – egyetlen esélyt jelentő munkáját. Hibáztam, amikor nyers őszinteséggel tartottam tükröt magunknak? Lehet. De nem a társadalmi munkás híveinket vagy a tagságot bántottam vele, hanem a hivatásos vezetőink érdekeit”

– fogalmaz Ujhelyi István, aki az Európai Parlamentben megkezdett munkáját folytatni fogja, de már szocialista párttagság nélkül.