Orbán Tusványoson

Orbán a zöldek ellen is harcot hirdetett

Ország

Ma tartják a fideszes nagyurak és a párt holdudvarába tartozó közéleti személyiségek szokásos évi dzsemboriját, a kötcsei pikniket. Előtte még Orbán Viktor Facebook-oldalán szólott népéhez.

A miniszterelnök kissé zavaros posztjában úgy fogalmaz, “Európa kifogyott az energiából”.  Azt írja, máshonnan kell idehozni az energiát ahhoz, hogy a kontinens működni tudjon.

További probléma, hogy az energia, ami Európába érkezik, drága

– jegyzi meg, majd így folytatja:

“Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal. Meg kell őket győzni, és ez az érvelés egy valódi harc, hogy különböző energiaforrásokat – szén, atom, gáz – ne zárjunk ki a lehetségesek közül.”

Orbán szerint most politikai okokból Európában sorban mondanak le különböző energiaforrások használatáról, és ezzel drágítjuk saját magunk életét, és nehezítjük a helyzetet a saját iparunk számára a globális versenyben. Kevés kontinens van olyan nehéz helyzetben, mint mi, de csak a mi kontinensünk nehezíti el ennyire a saját életét – véli.

Mit tehet Magyarország ebben a helyzetben? Először is szeretném világossá tenni, hogy Magyarország, illetve a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza. Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is
– nyugtatta meg híveit a miniszterelnök.