Hatalmas örömhírt közölt Szijjártó Péter: “Újra van magas színvonalú magyar futball, újra büszkék tudunk lenni”

Ország

Kezd beérni a kemény munka és a kitartás, mára újra van magas színvonalú magyar futball, újra büszkék tudunk lenni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Komáromban a Czibor Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó halálának 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az emlékmérkőzést megelőzően hangsúlyozta, hogy az Aranycsapat játékosát páratlan tisztelet, szeretet fűzte a labdarúgáshoz és a hazájához egyaránt.

Beszédében aláhúzta, hogy sok magyar futballzseni kényszerült emigrációba a kommunista diktatúra miatt, és kevés szó esik arról, hogy nekik mekkora szerepük van abban, hogy ma világszerte ismerik és elismerik a magyar nemzetet.

“Nemcsak a gólokat és a dicsőséget köszönhetjük nekik, hanem azt is, hogy évtizedekkel a haláluk után is kiváló követeik a hazájuknak”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy Czibor Zoltán a maga korában a világ legjobb balszélsője volt.

Szijjártó Péter kijelentette: “azóta kevésbé voltunk elkényeztetve, ezért aztán talán még most is szoknunk, ízlelgetnünk kell azt az érzést (…), hogy újra van futballunk, újra van magas színvonalú magyar futball, újra büszkék tudunk lenni.”

(MTI)