Napi egy tankolást enged a MOL hatósági áron

Ország

Ugyanazon a napon másodjára már nem adnak 480 forintos áron üzemanyagot a MOL kutakon, még akkor sem, ha összesen kevesebb, mint 50 litert tankoltak – tudta meg a HVG.

A vállalat kútjain tankolók jelzése szerint egy nap többször tankolva, másodjára már nem kaphatnak a kedvezményes, 480 forintos áron üzemanyagot, még akkor sem, ha összesen kevesebb, mint 50 litert tankoltak. Az olajipari vállalat a HVG kérdésére megerősítette, hogy napi egy tranzakció alatt, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszik lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopaikon.

A társaság szerint törekednek “aktívan kommunikálni a vásárlók felé annak érdekében, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenki számára jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg” – írták.

A robogósoknak is üzentek

A robogósok arról panaszkodtak a 24.hu beszámolójában, hogy mivel jármúveiknek nincsen forgalmija, nem tudnak hatósági áron tankolni. A Mol a HVG ezen kérdésére azt írta, hogy robogó esetén hatósági árat alkalmaznak.

Kimagasló eredménnyel zárt a Mol a második negyedévben