Bócsa halálos baleset

Tizenöt embert akart átcsempészni az országon: három halott, tizenegy sérült Bócsánál

Ország

Hárman meghaltak és tizenegyen megsérültek a Bócsánál péntek hajnalban történt balesetben – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság délelőtt a police.hu oldalon. Korábban két halálos áldozatról szóltak a hírek.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy georgiai férfi tizenöt embert akart átcsempészni az országon egy személyautóval. Egy járőr Tázláron akart intézkedni a sofőrrel szemben, de ő megállás nélkül továbbhajtott.

Az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, nem biztosított elsőbbséget, ezért összeütközött egy másik autóval. A járőr a helyszínre érve a járműveket az árokba borulva találta; az autók az ütközés miatt kigyulladtak.

Bócsa halálos baleset
Összetört autók az 54-es főút mellett Bócsa külterületén, miután összeütköztek 2022. augusztus 5-én. A rendőrség közlése szerint az egyik autó – amelyet valószínűleg egy embercsempész vezetett, aki migránsokat szállított – kigyulladt. A járműben utazók közül ketten az életüket vesztették, és legalább kilencen megsebesültek. MTI/Donka Ferenc

A határsértők közül ketten a helyszínen életüket vesztették, bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő életét vesztette.

A georgiai sofőr ellen a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomozást indítottak – tudatta a rendőrség.