A Belügyminisztérium az iskolák fűtésén spórolna télen

Ország

Elfogott egy levelet a Klubrádió, amely ezt támasztja alá.

A Belügyminisztérium utasítja az oktatási intézményeket, hogy haladéktalanul mérjék fel gázról a fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét kályhák beszerzésével – olvasható abban a levélben, amelyet a tankerületek kaptak.

A levelet Hadházy Ákos is posztolta korábban:

Totyik Tamás, a PSZ elnöke elképedt az ötleten. Szerinte az átalakítás értelmetlen, és nagyon költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Úgy véli, így visszatérünk a Kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. A PSZ tagjaiban felmerült a gyanú, hogy a Belügyminisztérium azért tarthatta még vissza eddig a tanév rendjének kiadását, mert a téli időszakra szénszünetet terveznek.

A fával való tüzelésre való átállás nem csak visszalépés is a gáztüzeléshez képest, de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása – mondta Holoda Attila, energetikai szakértő. A tűzifa már most hiánycikknek számít. A fatüzelés alkalmazásával az ökológiai lábnyom is nagyobb lesz, hangsúlyozta a Klubrádió műsorában. Az adás itt hallgatható meg.