Orbán Viktor

Példamutató: Orbán Viktor egy fillért sem tett félre az elmúlt fél évben a vagyonnyilatkozata szerint

Ország

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, valamint volt képviselő és volt szószóló leadta a határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel szerda este.

Hargitai János tájékoztatása szerint a képviselők és volt képviselők, valamint a jelenlegi és volt nemzetiségi szószólók és a nemzetiségi képviselő vagyonnyilatkozata június 2-tól tekinthető meg az Országgyűlés honlapján.

Öngondoskodás?

A népet érthető módon leginkább fényesen világító és utat mutató fáklyája, Orbán Viktor vagyoni helyzete érdekli. Lássuk, mit vallott be az amolyan becsületkasszának minősülő (valóságtartalmát a kutya nem ellenőrzi) vagyonnyilatkozatában.

Nos, a 2022. május 5-ei állás szerint a miniszterelnöknek továbbra sincs félretett pénze, sem autója vagy egyéb járműve, és egyetlen cégben sincs tulajdonrésze.

megtakaritas-ov

Felerészben tulajdonosa a XII. kerületi lakásuknak, ezen kívül továbbra is megvan a felcsúti családi háza. Jövedelme csak miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíjából származik.

Orbán Viktorral és feleségével, Lévai Anikóval továbbra is egy háztartásban él legkisebb lányuk, Flóra.

Mint ismert, a katás adózás kicsinálásával, de minimum megszigorításával kapcsolatban hangzik el rendre az az érv, hogy a kisadózóknak így nagyon kevés lesz a nyugdíja, és a magyarok viszonylag alacsony szinten állnak az öngondoskodás terén. Nem is lesz jobb a helyzet, ha sokak példaképe, Magyarország ötödjére megválasztott miniszterelnöke sem mutat ebben példát.