Semjén Zsolt

Semjén Zsolt Brüsszelre fogta, hogy elmaradt a tanárok béremelése

Ország

Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes kedden a Parlamentben újságíróknak elismerte, hogy a tanárok piaci szintű béremelése valóban elmaradt – számolt be a Népszava.

Semjén a cikk szerint azt mondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter (akihez az ötödik Orbán-kormány alatt az oktatás és az egészségügy átkerült) a garancia, hogy ha lesz megfelelő tárgyalópartner, akkor az orvosok után a tanárokkal is meg tud egyezni a kormány az ország teherbíró képességéhez mérten.

A Népszava újságírója megkérdezte, hogy ha a kormány mindig is a jó gazdasági mutatókat hangsúlyozza, akkor miért nem tudják azonnal megemelni a tanárbéreket, Semjén pedig erre, többek közt, brüsszelezni kezdett:

„Most jó a GDP, de a helyzet az, hogy az EU elhibázott energetikapolitikájából látható, hogy az energiaárak az égben vannak, óriási gazdasági bizonytalanság van, ennek a következményére nyilvánvaló az országnak fel kell készülni gazdaságilag. (…) Ebből kifolyólag a rendelkezésre álló pénzeszközöknek van egy prioritása és van egy végessége. Ennek az egésznek a fényében kell nézni a tanárok szempontjait, amit Magyarország kormánya – ahogy Hoffmann Rózsa idején is – figyelembe vesz és a jövőben is figyelembe fog venni”

– okoskodott Semjén Zsolt.