Pénz

Jól csúszott a kenőpénz – pénzügyminisztériumi főosztályvezetőt tartóztattak le

Ország

Korrupció gyanúja miatt egy olyan miniszterelnökségi vezetőt tartóztattak le, aki éppen a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett. A főosztályvezető kenőpénzért vállalta, hogy elutasított EU-s pályázatok felülvizsgálata a támogatást kérők számára kedvezően alakuljon az ügyészség szerint. A kormánytisztviselő akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – írja a 24.hu.

A lap értesülései szerint pénzügyminisztériumi tisztségviselőkön túl a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetője is gyanúsítottja a két minisztériumot érintő hivatali vesztegetési ügynek. Le is tartóztatták a hatóságok.

A Magyar Közlöny szerint a tisztviselőt 2016 elején helyezték a Miniszterelnökség Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának állományába.

Most egy olyan kormánytisztviselő került rács mögé, aki épp a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett, ez aligha jön jól akkor, amikor a kormánynak válaszolnia kell a brüsszeli aggályokra.

A vádhatóság szerint a Pénzügyminisztérium munkatársai kenőpénzért cserébe abban segítettek a pályázóknak, hogy támogatási kérelmeik sikeresek legyenek, illetve az azokkal kapcsolatban indított ellenőrzések számukra kedvezően végződjenek.

További részletek a 24.hu-n.

 

Vesztegetés gyanújával őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát