Nyitrai Zsolt és Simicskó István

Miniszterelnöki megbízott: az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz

Ország

Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken.


Fotó: Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter és Nyitrai Zsolt keménykedik a 2015-ös menekültválság idején

Nyitrai Zsolt azt mondta: a globális helyzet Magyarországot is érinti: a magyar gazdaságot is több mint 2 éve “gyötri” a koronavírus-járvány, az energiaárak berobbanása, továbbá az orosz-ukrán háború. Mindezek miatt “költségvetési fegyelemre” lesz szükség, de leszögezte:

“az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz”.

A miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy európai uniós helyreállítási alap forrásai “nem ajándékok”, ezek járnak Magyarországnak, a magyar nemzetnek. Ezekért a támogatásokért a magyar kormány küzdeni fog – közölte.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a polgári kormányzat működésének “lelke” a családok támogatása. Csak a családok támogatásával haladhat a magyar nemzet – jelentette ki. Mindemellett az általa képviselet kiemelt társadalmi csoportok a jövőben is kiemelt figyelmet fognak kapni – tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott kérdésre válaszolva azt mondta: április végén május legelején lehet az újonnan megválasztott országgyűlés alakuló ülése.