Orbán-birtok Hatvanpuszta

Ezt a hatalmas birtokot építi Orbán apja a magyar adófizetők pénzéből

Ország

Hamarosan elkészül Orbán Győző impozáns hatvanpusztai birtoka. A Partizán drónnal repült fölé, hogy láthassuk, hol tart az építkezés. A 6700 négyzetméteres hatvanpusztai luxusmajorság néhány év alatt nőtt ki a földből. A lakóépületeken kívül könyvtár, mélygarázs, üvegház és kápolna is épül itt. A választások előtt kellett volna a beruházásnak elkészülnie, de láthatóan a finisben vannak már a munkálatok.

Hatvanpuszta régen főúri majorság volt, az 1800-as években a Habsburgok, egész pontosan József nádor tulajdonában állt, aki juhtenyésztészre használta. Az ingatlan a kormányváltás után került az Orbán-családhoz, akkor már eléggé leromlott állapotban volt. Az igazán nagy építkezések 2019-ben kezdődtek el, és kiderült, mi épül itt.

Bár nem győzték elhallgatni, a HVG megszerezte a terveket, amelyekből megtudhattuk, az L-alakú, korábban istállóként funkcionáló épületből vendégház lesz, elé pedig üvegházat terveztek. A birtok egy legérdekesebb eleme az “elmélkedősétány” lesz. Hatvanpusztára ezen kívül terveztek kápolnát, klubházat, istállót, szolgálati lakásokat a kiszolgáló személyzet részére, elektromosautó-töltőket és egy kutat is. Pedig korábban Orbán Viktor azt hangoztatta, hogy a birtok marad, ami volt: majorság.

Szép, szép, de “mibű'”?

Na, mibű’? Természetesen közpénubű’. Az építkezés több milliárd forintba kerülhet óvatos becslések szerint is, de Orbán Viktor édesapjának vígan futja rá, hiszen bányái és cégei – állami megrendelésekből – milliárdos profitot termelnek évről évre. Így – ha nem is közvetlenül, de – Orbán Győző épülő birtokáról kijelenthető, hogy annak költségeit jelentős részben a magyar adófizetők állják.

Amikor Orbán Viktort az építkezésről kérdezték a parlamentben, a miniszterelnök először cinikusan a vagyonnyilatkozatára utalt, majd tovább fokozta azzal, hogy

„Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba.”

A Fidesztől nagy tapsot kapott – ez is hallható a videó végén.