Árpa Atila

Nem vett részt a tárgyalásán Árpa Attila

Ország

Árpa Attilát társtettesként forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolják.

A tárgyalásán azonban nem jelent meg a színész, igazoltan volt távol. A Blikk úgy tudja, egy külföldi sorozat forgatásán vesz részt.

Árpa Attilát 2019-ben otthonában lepték meg a rendőrök, miközben ő és barátai a kertben kártyáztak. A társaság több tagja is részt vehetetett kábítószer adásában-vételében.

Az első tárgyaláson ismertették a vádiaratot, mely szerint „a másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain. Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat.”

A vádhatóság szerint a színész akár két év börtönbüntetésre is ítélhető, de ha bűnösnek vallja magát, az ügyész ajánlata szerint mindössze egy év tíz hónap börtönbüntetést kap, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztik.