Lerohanta a NAV az Orbánnal nagyon nem szimpatizáló Iványi Gábor karitatív egyesületét

Ország

Hétfő reggel nagy erőkkel szállta meg a Nemzeti Adó és Vámhivatal a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit – írja a nepszava.hu. A helyszínen körülbelül harminc egyenruhás, sárgamellényes, fekete arcmaszkot viselő NAV-os jelent meg. Nyolc óra után érkeztek házkutatási paranccsal,

az ott dolgozókkal nem közölték, hogy milyen gyanúval vizsgálódnak, és azt sem, hogy mit keresnek.

A dolgozók elég kedélyesen fogják fel a dolgot, a razziának szerintük is a közelgő parlamenti választáshoz van köze. Ezzel az egyesület vezetője, Iványi Gábor is egyetért, aki a lapnak elmondta:

nyilvánvalóan politikai üzenetről van szó.

A Magyar Hang helyszíni videója:

Ezt a kijelentést arra alapozza, hogy az utóbbi időben több kormánykritikus megjegyzést is tett, sőt, a személye felvetődött esetleges államfőjelöltként is.

Gyötörnek, sanyargatnak minket

– mondta az egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője. Hozzátette: szerinte világraszóló botrány, hogy amíg ők segítik a hajléktalanokat, Magyarországon az üldözésüket az alkotmányban rögzítették.

Iványi a helyszínen ragaszkodott ahhoz, hogy a sajtó jelenlétében tárgyaljon a NAV-osok bűnügyi parancsnokával, amit a bűnügyi parancsnok nem akar. Azt a vállalkozó elismerte, hogy az egyesületnek valóban vannak problémái 2017 óta, és ő árulta el később azt is, hogy a NAV-osok jelenlétének az oka költségvetési csalás gyanú a Wesley János Lelkészképző Főiskolával és az Oltalom Karitatív Egyesülettel szemben.