Kozso

Tízmillió forintos csalással vádolják Kozsót

Ország

A jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt, amit Kozso tett, akár öt év börtön is járhat.

A Blikk úgy tudja, a zenész 2015-ben tízmillió forintot kért kölcsön egy volt alkalmazottjától, ám a hölgy később hiába követelte vissza az összeget. Kozso ügyvédje azt állítja, az összeget azóta visszafizette Kozso a hölgynek, de a vádemelés már megtörtént.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Kozso a nőtől vállalkozásához kért anyagi segítséget.

Elmondta, szeretne létrehozni egy bárral együtt működő hostelt, azonban az ingatlan belső átalakításához szükséges 25 millió forinttal nem rendelkezik. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy ha rendelkezésére bocsátja a felújításhoz szükséges összeget, akkor 50 %-os részesedést ad neki a későbbi bevételből – áll a törvényszék tájékoztatójában, amiből az is kiderül, hogy a nő több részletben 10 millió forintot adott Kozsonak, ám egy évvel később, 2016-ban meggondolta magát, s visszakérte a pénzt.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatója szerint a terheltnek a hostel és bár létrehozása valójában nem állt szándékában, csupán az volt a célja, hogy pénzt szerezzen a sértettől.

Dr. Novák Péter, Kozso ügyvédje elmondta, az énekes a pénzt már visszafizette, de a fizetés később történt meg, mint a vádemelés, így Kozsonak bíróság elé kell majd állnia.