Márki-Zay elárulta: ezért fordul fel a gyomra Orbántól

Ország

A miniszterelnök legutóbbi kampányvideójában arról beszél, hogy „semmi nem számít, csak hogy van-e gyerek. Meg mennyi van” – utalt Márki-Zay Péter Orbán Viktor családlátogatásos propagandavideójára.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje így folytatja Facebookján olvasható eszmefuttatását:
Hétgyermekes édesapaként is felfordul a gyomrom a hazug képmutatástól, ahogy a Magyarországot kifosztó, gyermekek tíz- és százezreit zsellérnek és jobbágynak szánó miniszterelnök ilyen arcátlanul játssza el az ország bölcs és gondoskodó atyját.
Márki-Zay úgy véli, sok útja lehet az emberi élet kiteljesedésének. És a gyermekvállalás biztos ott van ezek között, vannak olyanok, akiknek nem ez a sorsa. Vagy azért, mert rákényszerülnek, vagy azért, mert elhívja őket egy olyan feladat, ami mellett nem tudnak felelősséggel gyermeket vállalni. Tudósok, művészek, papok. Sokan vannak ők is, ahogy egészségügyi problémákkal küzdők is – fogalmaz az ellenzéki politikus.
Politikusként nem az a dolgunk, hogy hazug mondatokat ismételjünk, hanem például az, hogy valóban könnyebbé tegyük a gyermekvállalást, hogy könnyebbé tegyük az örökbefogadást, a lombikprogramban való részvételt, amit a jelenlegi kormány nem tesz meg. Ahogy nem biztosít korszerű oktatást vagy éppen gondoskodó egészségügyet a magyar családoknak. Ezen akarunk változtatni. Kenetteljes hazugságok helyett olyan politika kell, ami kiemelten figyel a családokra, a gyerekekre. És igen: a nőkre
– reagált Orbán Viktor videójára Márki-Zay Péter.