Márki-Zay: nem vesszük el a rezsicsökkentést, és marad a 13. havi nyugdíj is

Ország

Interjút adott a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A kormánymédia által az egyszerűbb Fidesz-hívek kedvéért “baloldalinak” felcímkézett politikus azt mondta, rendben vannak az idegei, de fel tudja magát bosszantani,

“ha minden héten azt olvasod magadról, hogy be akarod engedni a migránsokat, megszüntetni rezsicsökkentést, elvenni a tizenharmadik havi nyugdíjat. Ilyen terve az ellenzéknek és nekem sincs”.

Márki-Zay Péter szerint az ellenzék körében rengeteg az áruló.

“Nem véletlen az, hogy tizenkét éven keresztül nem tudták leváltani ezt a rendszert. Elsősorban a centrális erőtér modell felelős érte, hogy összefogás nélkül nem lehetett leváltani. A második az, hogy tizenkét évbe tellett az ellenzéknek, mire ezt földolgozta. Ott is sokan akadályozták ezt. Akik ezt a mai napig akadályozzák, Orbán Viktort tartják hatalmon. Ők egyszerűen önzők vagy árulók, mindkettőre van példa. Rengeteg vitám van ellenzékiekkel, akik most is azzal érvelnek, hogy „ezekkel” nem lehet összefogni. Érthető indok, hogy valaki Gyurcsánnyal nem akar összefogni. Az a szomorú igazság, hogy akkor viszont Orbán Viktor marad hatalmon. Hazánk ezeréves történetének legkorruptabb kormánya marad hatalmon akkor, ha mi nem fogunk össze Gyurcsánnyal. Ezt a választást mindenkinek meg kell tennie, én megtettem”

– nyilatkozta Márki-Zay.

Azt is elárulta, hogy a Fidesz Békemenetét százezres ellenzéki tüntetéssel igyekeznek majd ellensúlyozni:

“Egy közös, 2018. áprilisihoz hasonló nagyszabású, százezres tüntetésre 2022. március 15-én is lesz esély”

– közölte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A teljes interjú itt olvasható.