Már Szolnoknál járhat a fekete párduc, most közelről videózták le

Ország

Újra felbukkant a fekete párduc, amelyet először Kiskunhalasnál láttak egy térfigyelő kamera felvételén. A nagymacskára hajazó állatot ezúttal Szolnok és Újszász között látták, egy szemtanú videófelvételt is készített róla – írja a Blikk.

A helyi vadállatbefogót már riadóztatták, Both Zoltán a videófelvételek alapján arra jutott, hogy elég nagy bizonyossággal kijelenthető: nem egy kövér házimacskával, hanem tényleg fekete párduccal állnak szemben a helyiek.

Épp most haladtak arra kocsival az ismerőseim. Még én is néztem egy nagyot, pedig ezzel foglalkozom. Ha bárkiben kétely merült volna fel, hogy a most már majdnem egy hónapja Magyarországon kóborló állat vajon csak egy jól meghízott fekete macska vagy egy párduc, ez a 100-150 méterről készült videó kétséget kizáróan bemutatja, hogy az utóbbi. Ez nem egy kövér macska, ekkora állatot én sem gyakran látok

– mondta a Blikknek vadállatbefogó.

A szakértők szerint is fekete párduc kószálhat Kiskunhalas környékén

A rendőrség ennél óvatosabban fogalmazott, azt közölték a lappal, hogy

a helyszíni nyomok nem támasztják alá nagytestű ragadozó mozgását, de a bejelentés és a rendelkezésre álló felvétel alapján a rendőrség vizsgálja a körülményeket.

A videókat a Blikk cikkében lehet megtekinteni.