Orbán Viktor levelét is felolvasták Oszter Sándor temetésén

Ország

Végsőnyugalomra helyezték ma Oszter Sándort a Farkasréti temetőben. Búcsúztatóján Orbán Viktor hozzá szóló levelét is felolvasták.

A szertartás Bodrogi Gyula beszédével kezdődött, szavait a Blikk idézte:

Sándor, éltél és ebbe más is belehalt már. De még élhettél volna. Neked még élni kellene! Neked még lenni kellene! A halál nem illett hozzád soha. Rólad mintázni lehetett, lehet az életet. Tudtál tenni, tudtál lenni, tudtál szeretni, nem szeretni, tudtál úgy élni, mintha élnél, és tudtál játszani a halállal. De soha nem láttalak meghalni. Hogy becsaptál minket! Megcsaltál minket. De nem menekülsz, utánad megyünk! Te betyár! Te örök Rózsa Sándor.

Bodrogi Gyula megható beszédét követően Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár felolvasta Orbán Viktor levelét is, aki nemcsak színészként, de barátként is tekintett Oszter Sándorra.

Hálásan emlékszünk arra, hogy bár hívták Hollywoodba, ő mégis ragaszkodott hazájához és az anyanyelvű játékhoz, ezért halálig a mi hősünk maradt, aki számos felejthetetlen színpadi alakítással és filmszereppel ajándékozott meg bennünket

– állt többek között a miniszterelnök levelében, aki ezúton szerette volna kifejezni őszinte együttérzését, a következő időszakra pedig sok erőt kívánt a színész hozzátartozóinak.

Oszter Sándor otthonában lett rosszul október 29-én, felesége Donatella Failoni vállain hunyt el.

Fotó: MTI/Mohai Balázs