Laár András Karinthy-gyűrűvel

Laár András elhappolta Galla Miklós elől a Karinthy-gyűrűt

Ország

Harmadik alkalommal adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat szerdán azoknak, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért.

A közmédia díjait a hírhamisító Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért adta át. A vázákat a Hollóházi Porcelánmanufaktúra készítette.

A Karinthy-gyűrűt ebben az évben Laár András humorista vehette át. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

Mint ismert, év elején még úgy volt, hogy Galla Miklós kapja a gyűrűt, de a humorista szerint mondvacsinált okokból visszavonták. Sokáig lobbizott érte, még Orbán Viktorral is üzenetet váltott, de hiába.

Orbán Viktor lenyomta humorban Galla Miklóst

A Sára-Csoóri Életműdíjat Vitézy László producer, forgatókönyvíró, filmrendező, érdemes és kiváló művész kapta. A Sára-Csoóri Életműdíjjal egyszerre két személyiségnek, Sára Sándor operatőrnek, filmrendezőnek, és Csoóri Sándor költőnek, esszé- és prózaírónak, a Duna Televízió meghatározó alakjainak állít emléket a közmédia.

A sportújságírók díját, a közmédia életműdíjas főmunkatársának, legendás sportriporterének tiszteletére alapított Knézy Jenő-díjat Hajdú B. István sportújságíró, sportriporter, televíziós kommentátor vehette át.

A Knézy Jenő-díjjal kitüntetett Hajdú B. István Prima Primissima díjas sportújságíró, televíziós kommentátor a Puskás Arénában 2021. december 3-án. Harmadik alkalommal díjazta a közmédia azon kiválóságokat, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért. MTI/Cseke Csilla

Az ismeretterjesztői Tőkéczki László-díjat Bősze Ádám zenetörténész, a Bartók Rádió műsorvezetője kapta. A díjjal a Széchenyi-díjas történésznek, a Duna Televízió alapító kurátorának emléke előtt tisztelegnek.

A Wacha Imre-díjjal kitüntetett Bényi Ildikó, a közmédia műsorvezetője, korábbi bemondója a budapesti Park Atrium irodaházban 2021. november 26-án. Harmadik alkalommal díjazta a közmédia azon kiválóságokat, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért. MTI/Cseke Csilla

Wacha Imre-díjban részesült Bényi Ildikó, a közmédia műsorvezetője, korábbi bemondója. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó elismerés a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állít emléket.

A Dohnányi Ernő-díj kitüntetettje Miklósa Erika magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő. A díjat a Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának, a Zeneakadémia hajdani főigazgatójának, a Kossuth-díjjal kitüntetett zeneszerzőnek, karmesternek, zongoraművésznek emlékére alapították.

A Dohnányi Ernő-díjjal kitüntetett Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az MTVA budapesti székházában 2021. december 1-jén. Harmadik alkalommal díjazta a közmédia azon kiválóságokat, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért. MTI/Cseke Csilla

A magyar nemzeti hírügynökség alapítójának, az MTI kiemelkedő szerkesztőjének és parlamenti tudósítójának emléket állító Egyesy Géza-díjat Baraczka Eszter, a közmédia brüsszeli tudósítója és Németh Balázs, az M1 műsorvezetője kapta.
Herczeg Ferenc-díjjal tüntették ki Gulyás István szerkesztő-műsorvezetőt. Az elismeréssel a kiváló magyar író, újságíró, az Új Idők irodalmi hetilap főszerkesztője, a Petőfi Társaság elnöke előtt tiszteleg a közmédia.