Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

Márki-Zay: “Beszéljetek a Fideszre szavazó emberekkel, juttassátok el hozzájuk az igazságot!”

Ország

Az összefogást nevezte az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik ma is érvényes üzenetének szombaton Budapesten az ellenzéki előválasztáson győztes közös miniszterelnök-jelölt; Márki-Zay Péter szerint a jövő évi országgyűlési választás “gigászi küzdelem” lesz, mivel a magyar nemzet szabadságáról szól.

Márki-Zay Péter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján, “Egységben a szabad Magyarországért!” jelmondattal tartott megemlékezésen azt mondta, nem szabad megengedni, hogy a Fidesznek többsége legyen a parlamentben jövőre. Teljes nemzeti összefogással most megmutathatjuk, hogy mi vagyunk a többség – fogalmazott, erkölcsileg vállalhatatlannak nevezve a mai hatalmat.

A kormányfőjelölt, hódmezővásárhelyi polgármester szerint az ellenzék küzdelmét az 1956-os fiatalok kell, hogy inspirálják, de a mostani küzdelem nem fegyveres, hanem békés lesz. “Mi egy szeretetországért küzdünk” – tette hozzá, jelezve, ehhez minden magyar emberre szükség van.

Márki-Zay szerint többé nem lehet megengedni a Fidesznek azt, hogy kétharmada legyen, meg kell mutatni, hogy

mi vagyunk a többsége, bár ez egy gigászi küzdelem, hiszen a nemzeti szabadságunkról van szó, olyan országban akarunk élni, ahol sajtószabadság van, ami fejlődik, ahol digitális oktatás és szabad tankönyvválasztás van, az önkormányzatok szabadok, ahol az állam nem uralkodik.

Szerinte szabad betekintés lesz az ügynökaktákba, és a gazdasági stabilitás érdekében első adandó alkalommal bevezetik az eurót. De ahonnan ki fogják adni a bűnöző migránsokat, akiket Orbán telepített be.

Orbán ünnepi beszéde: “Gyuri bácsi már készülődik”; mindennap harcolni kell, migránsok, győzünk!

Beszélt a lélegeztetőgép bizniszről, és a kínai vakcináról is, persze nem maradhatott el a melegezés is, ugyanis Márki-Zay szerint Magyarország végre szabad ország lesz, ahol a fideszesek is nyíltan vállalhatják a melegségüket, mert

abban nincsen semmi szégyen.

Szerinte a Fidesz hazugságkampányokkal támadja őket, megfigyelnek és lehallgatnak, ellenzéki árulókat alkalmaznak, de az összefogásnak fel kell lépnie ezek ellen.

A mi sikerünk, hogy most már nem elég a migránsozás, gyurcsányozás hanem a Fidesz is elkezdett tenni az emberekért, fizetést emelnek, pénzeket adnak.

Ma belépni a Fideszbe olyan, mint annak idején belépni a munkásőrségbe:

vállalhatatlan.

Mindenkit megkért, hogy

beszéljenek a Fideszre szavazó ismerőseikkel, juttassák el az igazságot mindenhova, postaládákba, autók szélvédőire, beszéljenek nagyszülőkkel, szülőkkel, fessék fel az igazságot a járdákra, vagy tűzzék ki a védjegyévé vált kék szalagot.

Megérkeztek a debreceni békemenetesek, Kósa Lajos elmondta, kiknek a takarodását követelik majd

Mindenkire szükség lesz, és minden ember számít.

Fidesz vagy nem Fidesz

– szerinte ez az egyetlen egy kérdés. A kijárat nem jobbra vagy balra van, hanem ahogy ő is mondta

Csak felfelé!

Fotó: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd LMP (j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt